Skip to content

Cart

Your cart is empty

What You Need to Know About Bioethanol Fueled Flueless Fireplace

 
Yıllardır popülerliğini koruyan, bacasız şömine adıyla bildiğimiz ateş çukurları bulunduğu ortama sıcaklık ve ambiyans katıyor. Birçok farklı model alternatifi olmakla birlikte günümüzde doğalgazlı ve biyoetanol yakıtlı seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Özellikle de yakıtı bulunduğu için yakması oldukça kolay olan biyoetanol şömine modelleri, günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Masaüstü için minimal modelleri, iç ve dış mekan kullanımları için büyük modelleri bulunan bacasız şömine modelleri, oldukça şık bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Eğer sizler de dekorasyonlarınızda bacasız şömine kullanmak istiyorsanız fakat bu ürünler hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, bu yazımızda biyoetanol yakıtlı bacasız şömineler hakkında bilmeniz gereken bazı noktalara değineceğiz.

Neden Biyoetanol Yakıtlı Bacasız Şömine Tercih Edilmeli?

İs, duman ve koku yapmamaktadır

Koku ve duman yapmaması iç mekan kullanımları için oldukça önemli bir özelliktir.Diğer şömine modellerine kıyasla is, duman ve koku oluşturmayan biyoetanol şömine modelleri, hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilmektedir.

Kolayca yanabilmektedir

Temin edebileceğiniz biyoetanol yakıt yardımıyla kolayca yakabileceğiniz şömine modelleri, çakmak veya kibrit yardımıyla kolayca yanabilmektedir. 5 litrelik yakıtla 18 saate kadar kesintisiz yanabilmektedir. Hava ile temasını kapatma aparatı sayesinde de kolayca söndürülebilmektedir.

Su tutmaz dış yüzeye sahiptir

Su tutmaz dış yüzeyi sayesinde dış mekan kullanımlarına uygun hale gelen bacasız şömine modelleri ıslak bir bez yardımıyla kolayca temizlenebilmektedir. Cila ile cilalandığı için yüzeyde su birikintisi oluşumunu engelleyip küflenmenin önüne geçmektedir.

Boya kullanılmadan üretilmektedir

Boya kullanılmadan üretilen şömine modelleri, iç ve dış mekan kullanımlarında renk solması ve çizilme oluşumunu engellemektedir. Sahip olduğu renkleri doğal taşların orijinal görüntülerinden almaktadır.

Dökme betona kıyasla %75 daha hafiftir

Hafif beton doğal taş karışımından oluşan bacasız şömine modelleri, dökme betona kıyasla oldukça hafiftir. Bu sayede kullanıcıya taşıma kolaylığı da sağlar.

Darbelere karşı oldukça dayanıklıdır

İçerisinde bulunan demir donatılar sayesinde şiddetli darbelere karşı yüksek dayanıklılık göstermektedir. Özellikle dış mekan kullanımlarında önemli olan bu özellik sayesinde dış mekan kullanımlarına da uygun olup, sert iklim koşullarına karşı da dayanıklılık göstermektedir.

İs, duman ve koku yapmayan biyoetanol yakıt sistemine sahip şömine modeli, 100 m2’ye kadar alanı ısıtabilmektedir. Boya kullanılmadan üretilen bu model, sahip olduğu renkleri doğal taşların orijinal görüntülerinden almaktadır. İç ve dış mekanda renk solması ve çizilme oluşturmamaktadır. 5 litrelik yakıtla kesintisiz 18 saat yanabilmektedir. Tamamen el işçiliğine sahip şömine modeli birinci sınıf malzemeler kullanılarak üretilmektedir.

İçerisinde bulunan demir donatılar sayesinde yüksek dayanıklılık gösteren bahçe şöminesi modeli, sert iklim koşullarına karşı da dayanıklıdır. Boyalı bir model olmadığı için renk solması ve çizilme oluşturmamaktadır. Yakıt ilave edildikten sonra hava ile temasını kesme aparatı sayesinde kolayca ateş söndürülebilmektedir. Kaplama yüzeye sahip olup su tutmamaktadır. Bu sayede ıslak bir bez yardımıyla kolayca temizlenebilmektedir.

Altı farklı boy seçeneğine sahip olan bacasız şömine modeli; is, duman ve koku yapmamaktadır. Boya kullanılmadan üretilen bu model, iç ve dış mekan kullanımlarında renk solması ve çizilme yapmamaktadır. Birinci sınıf kaplama cilası ile cilalanmış olup yüzeyde su birikintisi oluşumunu engellemektedir. Dökme betona kıyasla %75 daha hafif olan hafif beton doğal taş karışımından oluşmaktadır.

3 farklı boyut ve 8 farklı renk seçeneği bulunan bahçe şöminesi modeli Nemesis; is, duman ve koku yapmamaktadır. Hava ile temas etme aparatı kapatıldığında ateş kolayca sönmektedir. Kaplama yüzeye sahip olup su birikintisi oluşturmamaktadır. Boya kullanılmadan üretilen bu model, doğal taşların orijinal renklerini almaktadır. İçerisinde bulunan demir donatılar sayesinde yüksek dayanıklılık göstermektedir. Birinci sınıf malzemeler kullanılarak üretilip, sert iklim koşullarına karşı dayanıklılık göstermektedir.


Farklı renk ve boyut seçenekleri sayesinde dekorasyonunuza uygun seçimler yapabileceğiniz bacasız şömine modelleri sayesinde evinizin tüm dokusunu yenileyebilirsiniz. Son teknolojiye sahip biyoetanol yakıtlı şömineler yardımıyla daha konforlu ve keyifli anlar yaşamanız mümkün.